Integrated Marine Informations System - IMIS

Persons | Institutes | Publications | Projects | Datasets | Maps
[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Verbetering KPI voor kwaliteit voorspellingen: deelrapport 2. Implementatievoorstel 'Kwaliteit modellen'
Depreiter, D.; Vanlede, J.; Deschamps, M.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2016). Verbetering KPI voor kwaliteit voorspellingen: deelrapport 2. Implementatievoorstel 'Kwaliteit modellen'. versie 6.0. WL Rapporten, 12_140_2. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. III, 24 + 10 p. bijlagen pp.
Part of: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , more

Available in  Authors 
Document type: Project report

Keywords
  Numerical modelling
  Water management > Forecasts > Forecasting-models
  Belgium, Schelde R. [Marine Regions]
Author keywords
  KPI; Operationele voorspellingen

Authors  Top 

Abstract
  De berekening van de KPI-scores werd uitgevoerd met de in-huis ontwikkelde ELMO software. Deze software is oorspronkelijk bedoeld voor de kwaliteitscontrole van de hydrologische modellen. De kwaliteitsbeoordeling van de getijvoorspellingen – 1D (s igma-model) of 2D (kustzuid model op het VSSKS) werd in de eerste 4 kwartalen (vanaf juli 2012 tot juni 2013) vrij pragmatisch benaderd, en ook gebruik makend van de bestaande ELMO software.

  Naar aanleiding hiervan zijn enkele vragen gerezen, waaronder: Wat is de spreiding op de resultaten? Wat met de laagwaterstanden en de voorspelde tijdstippen? Welk zijn realistische doch kritische evaluatiecriteria? De beoordeling van de kwaliteit en het opstellen van de kwaliteitsparameter dient bijgevolg verder onderzocht en verfijnd te worden.

  De studie wordt neergeschreven in 2 rapporten, waarvan voorliggend rapport het tweede deelrapport is dat een strategie of implementatievoorstel bevat voor een vernieuwde kwaliteitsbeoordeling van de modellen. Het eers te rapport betrof het desktoponderzoek en de analyse van voorbije voorspellingen.


All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors